Titanic

Titanic

Konstruktionen · Dæk · A-dæk

White Star Line logo

Det næste dæk, der var bedre kendt som promenadedækket, var A-dæk. Dette dæk var 14,8 meter over vandlinien. Det var her indgangene til bl.a. rygerummet og 1. klasses lounge var placeret. Dækket var omkring samme længde som båddækket, altså ca. 152 meter, og var ca. 3 meter højt. Dækket bestod af et lang-hus, der strakte sig i næsten hele dækkets længde. Huset var varierende i form og varierede fra 7,3 meter til 22 meter i bredden.

Læs mere om:
Båddæk
B-Dæk
C-Dæk
D-Dæk
E-Dæk
F-Dæk
G-Dæk
Banjedæk
Tanktop
Download:
Plan over A-dæk
I den forreste del var der arrangeret 1. klasses kahytter, 34 stykker i alt, og lige bag dem mod agter, var de offentlige rum placeret. Det var som nævnt ovenfor lounge og rygerum, men også læse rummet, verandacaféen og to 1. klasses indgange, der inkluderede grand staircase og den mindre staircase agterude lige inden rygerummet.

Promenadedækket, der var området omkring langhuset, var afbrudt af en stålskærm på begge sider af huset. Den var sat der som en beskyttelse mod vinden, der kom ind forfra. I øvrigt var den forreste del af siderne også dækket af af en 58,5 meter lang afskærmning. Bag skærmene fortil, var der anbragt trapper, der førte op til både båddækket og ned til B-dæk.

2. klasses indgang og trappeopgang fra båddækket gik direkte igennem A-dæk uden udgang.

Agterude på 3. klasses promenadedæk (Poopdækket), var der i A-dæks højde monteret en docking bro, der skulle bruges, når skibet skulle lægge til kaj.