Titanic

Titanic

Konstruktionen · Dæk · D-dæk (saloon)

White Star Line logo

D-dæk er det store saloon dæk, ment på den måde at både 1.- og 2. klasse havde deres respektive spise saloner på dette dæk. D-dæk var det næsthøjeste dæk, der havde skibets fulde længde mellem lodrette linier. Den generelle højde på dette dæk var ca. 3,20 meter, men mod agter og stævn blev højden reduceret til henholdsvis 2,9 meter og 2,7 meter. For at kompensere for dette blev springet i dækket gradvist forøget. Den lave dækhøjde i front, slap passagerene for, men brandmændene blev anbragt her. Faktisk kunne der huses 108 brandmænd her.

Læs mere om:
Båddæk
A-Dæk
B-Dæk
C-Dæk
E-Dæk
F-Dæk
G-Dæk
Banjedæk
Tanktop
Download:
Plan over D-dæk
Dækket havde ca. 6 meter til overfladen midskibs, men pga. faldet mod enderne, blev højden til vandlinien også reduceret her. De åbne arealer for 3. klasses passagerne efter brandmandslukafet, blev efterfulgt af 1. klasses kahytter, hvor der var 50 af slagsen. Disse kahytter førte ud til 1. klasses receptionsrummet, der var et opholdsrum for passagerere, som skulle spise middag i den store spisesalon. Salonen gik fra bagbord til styrbord, altså hele skibets bredde. Længden af salonen var 34 meter og befandt sig mellem 2. og 3. skorsten. Alt i alt fyldte trappehallen, receptionsrummet og spisesalonen hele 48 meter af skibets længde.

Mellem 1. og 2. klasses spisesalonen, var stirridset, der supplerede 1. klasses spisesalon, kabyssen, der supplerede begge saloner, kom lige bag efter og derefter 2. klasses spisesalon. De næste 27 meter var sat til at være 2. klasses kahytter.

Nu var det at 3. klasses kahytter begyndte at dukke op. De var alle placeret agter, sammen med de nødvendige toiletter og bade.