Titanic

Titanic

Drømmenes skib · 2. klasse

White Star Line logo

Galleri

Titanic
Titanic
Titanic
Titanic

2.på Titanic havde i lighed med 1. klasse også foranstaltninger, der havde til formål at give passagererne en behagelig overfart. Der var 162 kahytter til rådighed for 2. klasse, der havde design i en beskeden engelsk stil. Dertil havde de 3 offentlige rum til deres disposition:

• Spisesalon
• Rygerum
• Bibliotek

Derudover havde de:
• Promenadedæk
• Trappe og trappehal

Spisesalon:
2. klasses spisesalon var anbragt på D-dæk, lidt mere agterude end 1. klasses. De delte i øvrigt kabyssen. Salonen var 21,64 x 28,04 meter (71 x 92 fod) og var i en tidlig engelsk stil, med paneler i eg. Møblementet var hvide langborde og snurrebare stole, der var fastboltet til gulvet.

Rygerum:
Rygerummet var placeret agter på B-dæk, lige bag 1. klasses a la carte restaurent. Rummet målte 10,97 x 18,89 meter (36 x 62 fod) og var lavet i en Ludvig XVI stil med håndudskårende dekorationer. Panelerne var med indlægninger i eg.

Bibliotek:
Biblioteket havde placering på C-dæk, ud mod bagerste well-dæk. Rummet målte 12,19 x 17,67 meter (40 x 58 fod) og var lavet i en Colonial Adam stil med paneler af sykamoratræ med indslag af mahogni. Møblerne var ligeledes af mahogni.

Promenadedæk:
2. klasses passagererne havde 2 muligheder for at promenerer; på båddækket, hvor den bagerste del af dækket var til deres disposition. Ligeledes have de en mulighed på C-dæk, lige udenfor biblioteket. Herfra kunne de også gå ned på bagerste well dæk, der også fungerede som 3. klasses promenadedæk.

Trappe og trappehal:
2. klasse havde også en staircase, men den var knap så "Grand" som 1. klasses. Den gik over 7 dæk fra Båddæk til F-dæk og var lavet af egetræ. Her var også en elevator, der dog kun strakte sig igennem 6 dæk.